Delam velike premike. V fokusu, prerazporejanju časa, tempu. Pravzaprav je novo to, da obujam speče projekte.
Videli ste, da sem objavila nov e-seminar. Hvaležna za super odzive! Na področju kuharije bom poleg tega še vedno objavljala nove recepte, namige za čim bolj enostaven IN zdrav življenjski slog, ideje za vadbo. Je v planu nova knjiga? Je. Mogoče celo 2. Samo ne še zdaj. Zdaj je na vrsti nekaj drugega.

Kaj pa je trenutno glavni fokus? Doktorska naloga, ki je čakala na mojo pozornost 3 leta. Počasi se z njo ukvarjam od začetka tega leta. No zdaj kaže, da se zadeve premikajo, jaz pa dobivam pravi zagon. Ker tema združuje 2 stvari, ki me od nekdaj zanimata: razvoj potenciala posameznika (razvoj kadrov) in raziskovanje (izvedba raziskav, analiza podatkov, statistika), se je zelo veselim.
No, tako s kadrovskim področjem kot metodologijo, raziskovanjem in statistiko se ukvarjam bistveno dlje kot s kuharijo brez moke, glutena in dodanega sladkorja :-) Lahko pokukate v cobiss in preverite delček tega!

V planu je tudi postavitev nove spletne strani, ki bo namenjena prav tema dvema temama. Še posebej raziskovalnemu delu, pripravi in izvedbi raziskav ter analizi podatkov (npr. anketnih). Ker bo tema čisto drugačna od te, ki jo poznate na tej strani, bo najbrž pritegnila tudi druge ljudi.
In ravno to, da bo spletna stran zanimiva za druge ljudi, kot me sedaj berete, me je resno zmedlo … Kakšno stran naj potem postavim? Ker jaz imam izkušnje s kuhanjem in zdravo hrano! Kako naj sedaj pišem zanimivo o stvareh, ki so popolnoma drugačne in predvsem za drugačno publiko? Kako naj sploh postavim spletno stran, jo strukturiram, kaj naj dam na prvo stran … S takimi vprašanji sem si razbijala glavo. In saj veste, kako je, pomoč velikokrat pride iz čisto nepričakovanih smeri. Tokrat je bila pomoč zame v obliki spletnega tečaja »Kako boš pisala, da boš tudi prodala« mag. Alenke Menard , ki je bil eno konkretno razsvetljenje v tej smeri. Povedal mi je namreč čisto vse. Kako naj postavim spletno stran, kakšne tekste naj napišem, da bodo zanimivi in ne dolgočasni in vse drugo kar je treba, da lahko spletno stran postavim popolnoma sama. Vsak prihranjen evro pride prav, kajne? 😊
Sem pa del domače naloge opravila že s teksti za moj e-seminar, pri katerih so mi Alenkini nasveti o pisanju tekstov prišli zelo prav.

Verjetno bom spotoma ugotovila, da bo treba prenoviti tudi tole spletno stran, saj je nastajala zelo spontano, kot preslikava tega kar sem vsakodnevno počela in živela. Brez prvega in glavnega namena promovirati kar koli. Le predstaviti to, v čemer sem se našla in za kar se je izkazalo, da zanima še mnoge od vas. A prenova te strani, tudi če bo zelo zelo nujna ( 😊 ) bo najbrž počakala, da bo večina raziskave za doktorsko nalogo mimo. Razen če kje odkrijete kako napravico, ki dan podaljša za nekaj ur (tisti del dneva za spanje tudi 😊 )!

No, držite mi pesti! Jaz jih za vas vsekakor bom. Karkoli se boste že namenili doseči v naslednjem letu (ja, kmalu bodo aktualne novoletne zaobljube): zaključiti šolanje, doseči fit postavo, najti več časa za sprostitev in počitek…
Če menite, da vam lahko pri doseganju katerega izmed ciljev pomagam, pa kar sporočite.