Biskvit:
3 jajca
50g mascarpone
100-120g mletih blanširanih mandljev (da bo testo čim bolj svetlo za kontrast)
Nekaj jušnih žlic sukrina
1 čajna žlica pecilnega
Ščepec soli

Postopek:
Jajca, mascarpone in sukrin penasto zmiksamo. Ročno z metlico vmešamo še preostale sestavine. Vlijemo v nizek velik pekač obložen s peki papirjem in pečemo približno 8 minut na 160-170 stopinjah Celzija. Pazite, da se ne zapeče preveč, ker ne boste mogli zaviti v rulado.
Ko je pečeno, zvijete v malce navlaženo, čisto kuhinjsko krpo in pustite, da se skoraj popolnoma ohladi.

Krema:
150 g sladke smetane
100g čokolade
150g mascarpone
Sukrin po okusu

Postopek: Kremo je najbolje pripraviti pred biskvitom. Sladko smetano, čokolado in sukrin segrevamo na rahlem ognju, da se čokolada raztopi in enakomerno vmeša v smetano. Med hlajenjem večkrat premešamo. Ko je hladno, zmiksamo v kremo in na zadnje po žlicah ročno z metlico nežno vmešamo še mascarpone, ki ga pred tem malce z metlico premešamo, da bo bolj rahel.
Na skoraj popolnoma ohlajen biskvit enakomerno nanesemo kremo. Vse skupaj lahko zavijemo v krpo, da se dobro poveže ali pa takoj okrasimo z oblivom.

Obliv:
50-100ml smetane
50-70g čokolade
Žlica sukrina

Postopek: vse sestavine za obliv segrevamo na rahlem ognju in mešamo, da se čokolada lepo raztopi in enotno premeša. preliv nanašamo še topel z žlico na zvito rulado in krasimo po želji. Za konec lahko posipamo s sukrin melis ali z mletimi mandlji.

Dober tek :-)
PS-vas zanima kaj več o meni? Pokukajte sem. Kaj pa o tem kaj lahko naredim za vas? Kliknite http://topfitmama.eu/priporocam/.