Dragi moji, danes imam za vas en super receptek. Enostavni jabolčni muffini brez glutena in laktoze.
Ne le da je enostaven za pripravo, brez moke, glutena in brez dodanega sladkorja. Je tudi brez mlečnih izdelkov. Kar je super novička za vse ki ste občutljivi na laktozo.
Je krasna izbira za prigrizek ob kavi, čaju, za malico ali zajtrk. Dovolj sočen, da ga lahko jeste samega, brez kakršnega koli napitka poleg. In dovolj suh, da ne popaca vsega (od embalaže do torbice) pri prenašanju, če se ga odločite vzeti s sabo v službo.
Zdrži 5 dni v hladilniku (če ga prej ne pojeste). Za daljše obdobje ne vem, ker smo jih vedno prej pojedli.
topfitmama-jabolcni-muffini-tortice
Kaj potrebujete:
3 jajca
30 g raztopljene kokosove maščobe
2 dl vode
3 jabolka
50 g nastrganega kokosa
30 g kokosove moke
50 g mandljeve moke ali mletih mandljev
50 g sukrina
1 čajna žlica cimeta
1/2 pecilnega praška
topfitmama-jabolcni-muffini-tortice-v-pecici
Postopek:
Jabolka operemo, olupimo in nastrgamo ter jim primešamo cimet. Nato damo v eno posodo najprej suhe sestavine in jih premešamo.
V drugi posodi z metlico dobro premešamo mokre sestavine (razen jabolk) in mešanico postopoma ročno primešamo suhim sestavinam. Mešamo le toliko, da je masa enotna.
Na koncu primešamo še jabolka s cimetom.
Maso z žlico nadevamo v silikonske modelčke. Silikonske pekače zelo priporočam, ker so zelo praktični za peko, saj se nanje ne prime in je pecivo veliko lažje vzeti ven.
Pečemo v predhodno segreeti pečici na 160 stopinj Celzija približno 25-30 minut. Čas peke prilagodimo pečici. Jaz pečem v Simfer pečici z uporabo ventilatorja.
Ko so pečeni, jih napol ohlajene vzamemo iz modelčkov in pustimo, da se ohladijo do konca. Ali pa ugriznemo vanje takoj ko skočijo iz modelčkov :-) :-)

PS-Vas zanima, kaj imamo še za vas? Pokukajte tukaj. Ne zamudite ekskluzivnega e-seminarja Fit jedilnik z malo ogljikovimi hidrati. Ali pa si privoščite samo gradivo, ki vam bo v pomoč pri sestavljanju menijev in obrokov z malo ogljikovimi hidrati.