Čas je za naslednji mini trening (20-30 minut). Vesela sem, da ste predloge za mini treninge lepo sprejeli in vesela sem vaših sporočil.
Današnji trening bo, tako kot vedno, zajel vaje, ki bodo aktivirale celotno telo. Malce več pozornosti pa bo vseeno deležna zadnja plat, saj je to v duhu poletja, ki prihaja, vedno bolj aktualno

Potek treninga:
-ogrevanje (še posebej tistih delov telesa, ki so bolj občutljivi, pri nekaterih je to vrat, pri drugih kolena…)
– 10-15 minut teka (ali nekaj serij po 10 burpee-jev in skippinga, če nimamo priložnosti za tek) – opravite lahko na začetku ali na koncu – številni trenerji predlagajo tovrstne vaje na koncu
– 5-10x zapiranje knjige (trebušne): lahko s stegnjenimi ali skrčenimi nogami, kar zmorete (3 serije)
– 5-10x komolec-koleno za vsako stran (noge, zadnjica, trup): postavimo se na vse 4, stegnemo v zrak roko in njej nasprotno nogo zadržimo 2 sekundi, pokrčimo roko in nogo, da se komolec in koleno dotakneta, ponovno zravnamo (to je ena ponovitev), ko opravimo ponovitve za eno stran, zamenjamo stran) (tri serije)
– 8-12x sklece (roke, ramena): izvedemo najtežjo različico, ki jo zmoremo (ženska, moška skleca…) (tri serije)
– 10x dvigovanje bokov na dvignjeni podlagi (noge, zadnjica) (tri serije)
Med serijami je 30 sekund do 1 minuta pavze (krajše pavze, večji učinek, a le če delamo pravilno).

Da bi dosegli rezultate so na začetku dovolj majhni koraki, še posebej če smo v stiski s časom. Ni potrebna drastična sprememba. Po mojih izkušnjah so prevelike spremembe v prekratkem času zagotovilo za neuspeh.

Če je število ponovitev za vašo pripravljenost prenizko, jih povečajte ali pa izvajajte težjo različico vaje. Vedno pa pazite na varnost.
Cilj je trening opraviti 3 krat tedensko.

Pomembno: O pravilni izvedbi vaj se vnaprej pozanimajte, v izogib poškodbam (na spletu je ogromno informacij). Poskrbite za varnost. Na fotografijah je le osnovni prikaz.
Hvala Vadbeni center MaxxFIT in kondicijskemu trenerju Stjepanu za nasvete, usmeritve in pomoč pri oblikovanju treninga.