O meni

o-menihribi.jpg
Sem zaposlena mamica, raziskovalka in doktorska študentka. S formalnimi oznakami bi se reklo: magistra znanosti s področja managementa in licencirana prehranska svetovalka.

Že več kot desetletje delujem na različnih področjih razvoja človeškega potenciala, zdravja in počutja. Moja prednost, zaradi katere vem, da ti lahko pomagam, je ta, da imam poleg kakovostnih znanj tudi LASTNO IZKUŠNJO.

Od kadrovskega področja dela v službi, vodenja najrazličnejših seminarjev in delavnic, do raziskovalnega dela katerega rezultat so številni objavljeni strokovni in znanstveni članki.

Prehrana in svetovanje na področju zdravega življenjskega sloga sta le izpeljanki dosedanjega dolgoletnega dela.

Pri delu, študiju in raziskovanju sem razvijala naslednja področja, ki so ključna za vsakogar, ki želi biti uspešen v zasebnem življenju ali v karieri:

1. Komunikacija in javno nastopanje
V magistrskem delu, ki je prejelo priznanje za najboljšo znanstveno magistrsko nalogo v letu 2010, sem obravnavala področje komunikacije in njenega pomena na področju dela/kariere.
Leta 2011 je izšla moja prva knjiga z naslovom Neverbalna komunikacija: dopolniti besede in biti prepričljiv, ki je ena redkih, ki izhaja iz raziskav, ki so bile izvedene v slovenskem okolju, ne le iz povzetkov tujih raziskav.
Zato si lahko prepričana, da bodo moji nasveti temeljili na resnični situaciji, dejstvih in izkušnji.

2. Organizacija dela in časa
Kot dolgoletna kadrovnica ter kot mama in študentka se zasebno in pri delu zavedam pomena ustrezne organizacije dela in časa. Poznam trike in tehnike, ki ti lahko pomagajo najti čas zase in za tvoje cilje. Naj bo to zaključek študija, ki si ga prekinila ali čas za vadbo in pripravo bolj zdravih obrokov.
Tudi na tem področju sem, poleg praktičnih izkušenj, ogromno znanja pridobila skozi raziskovanje. Eden izmed rezultatov tega raziskovanja so številni članki. Del teh je zabeležen v Cobiss-u (vtipkate: Marija Paladin).

3. Kakovostno raziskovanje in analiza podatkov
Več let preden sem se odločila za doktorski študij statistike, je bilo kakovostno raziskovanje zame pomembno pri iskanju informacij, ki sem jih nato delila z drugimi. Na spletu je preveč poenostavljenih napotkov in polovičnih informacij, ki se predstavljajo kot ena in edina resnica. Težava je, ker si ljudje na tej podlagi sestavijo celo sliko. Kar pa je lahko zelo škodljivo. Sploh če govorimo o področju zdravja, prehrane, gibanja itd. V interdisciplinarnem doktorskem študiju Statistika sem zato združila ljubezen do kakovostnega raziskovanja in tematik razvoja človeškega potenciala ter izobraževanja.
Kot pobudnica, soustanoviteljica in snovalka bloga Udomačena statistika (katerega namen je emd drugim ozaveščanje o kakovostnem raziskovanju in statistiki) sem skupaj z drugimi snovalci bloga leta 2015 prejela s strani Statističnega društva Slovenije Priznanje za odličnost statističnega poročanja v medijih.
Za mano je veliko število izvedenih raziskav in analiz (pokukaj v cobiss), zato si lahko prepričana, da bo moj nasvet utemeljen na kakovostnem viru podatkov.
Ravno tako lahko veš, da ti bom konkretno in kakovostno pomagala, če boš potrebovala pomoč pri analizi podatkov, ki si jih sama zbrala ali jih nameravaš zbrati (če se odločaš za zaključek študija).

4. Zdravje in psihofizično počutje
Zadnjo točko verjetno še najbolj poznaš. Oziroma me prepoznaš po njej. Konec leta 2014 sem začela aktivno delovati na področju zdravega življenjskega sloga. Kot mama in kot kadrovska strokovnjakinja se zavedam kako pomembna je skrb za lastno zdravje, vitalnost in dobro počutje. Sem tudi licencirana AFP prehranska svetovalka.
Za mano je veliko število delavnic, seminarjev in ustvarjenih receptov. Pripravila sem več brezplačnih vsebin (npr. motivacijsko srečanje, e-knjižica z recepti Bogati kašasti napitki, e- knjižica o Potica brez moke ter njene slane in sladke izpeljanke).
Del svojih prvih avtorskih receptov sem objavila v knjigi Fit recepti z malo ogljikovimi hidrati (Slasten jedi in sladice brez moke in dodanega sladkorja), ki je prva tovrstna tiskana zbirka receptov v Sloveniji. Knjiga je izšla v samozaložbi najprej v oktobru 2015, nato pa še v maju 2016. Obe izdaji sta razprodani.
V trilogiji člankov za revijo HR&M (Strokovna revija za področje razvoja organizacij in vodenja ljudi pri delu) so objavljeni izsledki iz obsežne raziskave o povezanosti gibanja, prehrane in občutenja stresa z zdravjem in počutjem zaposlenih in samozaposlenih v Sloveniji. Na ugotovitve enega izmed člankov iz trilogije, katerega sem napisala v soavtorstvu z izkušenim osebnim trenerjem Karačić Ivanom, se je sklicevala uveljavljena izobraževalna in založniška organizacija Planet GV v vabilu na svoje izobraževanje za pridobitev certifikata Usposobljen promotor zdravja.
Zato si lahko prepričana, da boš pri meni dobila kakovostne informacije in napotke, ki ti bodo koristili pri doseganju tvojih ciljev. Brez bližnjic, ki bi škodile tvojemu zdravju.