Izšla bo PRVA slovenska tiskana zbirka receptov za jedi in sladice pripravljene po ‘LOW CARB’ principu prehranjevanja.
FIT RECEPTI Z MALO OGLJIKOVIMI HIDRATI: Slastne jedi in sladice brez moke in dodanega sladkorja.
Namenjena vsem, ki:
– želite shujšati a hkrati ne čutiti odrekanja in lakote,
– uživate v hrani in sladkanju, a želite živeti kljub temu zdravo,
– se prehranjujete na ‘low carb’ način,
– ki so občutljivi na GLUTEN,
– ki pazijo na uravnavanje sladkorja v krvi (sladkorni bolniki).
prva
Število strani:89
Število receptov: 38 (20 glavnih jedi, malic in prigrizkov ter 18 sladic)
Oblikovanje in fotografije: Denis Komen
Cena knjige: 22 EUR (+ poštnina)
Naročila na: info@topfitmama.eu
zadnja

O vsebini
Smernic na področju zdravega prehranjevanja je ogromno. Ugotovitve resnih raziskovalcev in strokovnjakov pa marsikdaj tudi nasprotujoče. Namen knjige ni razprava in krmarjenje med različnimi mnenji, temveč ponuditi nekaj idej za slastne jedi in sladice, ki ne vsebujejo moke in dodanega sladkorja.

Med sestavinami v jedeh in sladicah NI:
• moke iz žit (z glutenom ali brez, polnozrnate ali bele…),
• glutena,
• dodanega sladkorja (vključno z njegovimi visokokaloričnimi naravnimi nadomestki, kot so na primer med, agavin sirup, kokosov sladkor…),
• umetnih sladil,
• rafiniranih in hidrogeniziranih maščob,
• prevelikih količin sadnega sladkorja (kot je to značilno za sladice, katerih osnova je suho sadje in posledično fruktoza).

V receptih so sestavine združene tako, da je potrebe po dodatnem viru sladkosti čim manj. Kjer pa ta potreba je, kot alternativo predlagam stevio (izvleček rastline) ali Sukrin (naravno sladilo brez kalorij, ki je po videzu, okusu in uporabi neverjetno podobno sladkorju). Med sestavinami iz nabora receptov v tej knjigi je kar se da malo ogljikovih hidratov.
Moja želja je pokazati delček tistega, kar sem odkrila na svoji poti bolj zdravega prehranjevanja in sladkanja, ki pa naj bo tudi zelo okusno in že na oko privlačno. Upam, da boste med recepti našli veliko takšnih, ki bodo všeč tudi vam.

Mnenja tistih, ki so moje recepte že preizkusili:

‘’Sladica totalno uspela in je odlična. Všeč mi je, ker je zelo sočna. Delala sem točno po tvojem receptu… Preprosto in okusno. Hvala za super recept.’’ (Lucija G.)

‘’V soboto sem zelo uživala, ko si nam predstavila nekaj, kar se nam zdi skoraj nemogoče. Zelo sem navdušena nad tvojimi recepti. Bananina rezina je fantastična.’’ (Mojca O.)

‘’Rada preizkušam tvoje zdrave recepte. Danes sem se odločila za bananino rezino, ki je odličnega okusa in tudi priprava sploh ni zahtevna, zato jo zelo priporočam tudi drugim.’’ (Doris K.)
‘’Hvala za super recept za kruh brez moke. Ne samo, da super zgleda, je tudi super okusa!’’ (Anja J.)
‘’Low carb kokosove čokoladice po tvojem receptu so zelo preproste za pripravo in kar stopijo se v ustih.’’ (Maja Ž.)

‘’Ko sem prebral recept za pico brez moke, me je kar malo presenetil. Nisem si pa mislil, da bo tako okusen.’’ (Tilen A.)

‘’Rad pokušam tvoje jedi. Zanimivo mi je to, da lahko skoraj vse narediš enako ali še bolj okusno čeprav brez moke, sladkorja ali jajc. Všeč so mi tvoji recepti za sladice ampak najbolj me navdušijo tvoje slane jedi. Še posebej pica brez moke. Tvoje recepte sem in bom z veseljem objavljal na svojem blogu coachivan.blogspot.com. (Ivan K.)

SP-Če želite jedilnik, ki bo individualno prilagojen vašim ciljem in željam, si lahko o tem preberete tukaj: Individualno prilagojeni jedilniki