Slasten vsakdan sicer ne morete pojesti, je pa zato zelo uporaben pripomoček, če si želite bolj organizirati področje prehranjevanja. Sama začenjam s pripravo dopustniških jedilnikov za čas, ki ga bomo preživeli na morju, s tako ali drugačno različico žara pri roki. Pri tem pa mi je po novem v pomoč Slasten vsakdan – pripomoček za organizacijo tedenskih obrokov.

20170616_101834 20170616_101910

Če želite večji pregled nad tem, kaj boste pojedli ali imate v prehrani določene omejitve (alergije, preobčutljivosti), vam bo lahko v pomoč, saj boste lažje načrtovali obroke in imeli pregled nad tem kaj zaužijete. Ali pa boste enostavno sestavili svoj arhiv tedenskih jedilnikov za kar celo leto. Eno leto se potrudite in imate dobro ogrodje tedenskih jedilnikov za naslednja leta :-)

20170616_101950 20170616_101954

Zelo praktična zadevica, ki vam omogoča poleg načrtovanja tedenskih jedilnikov (s prostorom za seznam za v trgovino in opombami) tudi številne druge stvari, saj na formatu A5 vsebuje:
10 okusnih receptov za navdih pri sestavljanju menijev in lastnih receptov, 20 strani za zapis lastnih receptov, skico za postavitev mize, 7 strani za načrtovanje posebnih menijev, seznam sadja in zelenjave v sezoni…

Sama rednih tedenskih jedilnikov sicer ne pišem, ker se ravnam po občutku in vsebini hladilnika. Mi bo pa zelo v pomoč pri sestavi jedilnikov za čas, ko bo motena vsakdanja rutina (npr. za dopustniške dni), za posebne dogodke (npr. za kulinarične delavnice, ko jih bom ponovno izvajala) ali ko bom med vožnjo z vlakom skicirala jedilnike za druge.

20170616_102101

Slasten vsakdan je pripravila Tamara, avtorica bloga T as Tasty. Z veseljem ga priporočim tudi zato, ker imam v svojem arhivu enega na pol izpeljanih a še vedno nerealiziranih projektov, ki je zelo podoben temu, saj se mi je zdelo, da bi marsikomu prišel prav bolj organiziran pristop k načrtovanju prehrane. Sploh v začetnih tednih in mesecih, ko se odločimo za kakšno večjo spremembo na področju prehranjevanja.

Če želite enega zase, ga lahko naročite tukaj.

PS-Vas zanima, kaj imamo še za vas? Pokukajte tukaj. Ne zamudite ekskluzivnega e-seminarja Fit jedilnik z malo ogljikovimi hidrati. Ali pa si privoščite samo gradivo, ki vam bo v pomoč pri sestavljanju menijev in obrokov z malo ogljikovimi hidrati.